news

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ-Романтичния път на Германия


27 Май 2013 г.
 
ПРОМОЦИОНАЛНА цена 499 лв за дати 20.08 и 03.09 при записване до края на м. Юни


Маршрут
:София - Любляна – Блед - Инсбруг - замъка Линдерхоф - замъка Нойшванщайн - замъка Хоеншвангау - езерото Бодензее – Мюнхен - езерото Химзее – замъка Херенхимзее – София  
 
 
6 дни - 5 нощувки
  транспорт с автобус

 

1 ДЕНОтпътуване от София в 7:30 ч. от международна автогара „Сердика”. Пътува се през Сърбия, Хърватия. Пристигане вечерта. Нощувка в Блед, Словения.

2 ДЕН Закуска. Разглеждане на района на приказното езеро Блед. В северозападния ъгъл на Словения се намира прекрасно планинско езеро с единствения остров в страната - островът на цар Блед с красив червено-бял замък построен през 11 в. Още от 17 век селището и езерото стават популярни благодарение на горещите извори. Продължаване за Инсбрук - провинциалната столица на областта Тирол и петият по големина град в Австрия, разположен в долината на река Ин, обкръжен от изключително красиви планински вериги. Три пъти селището е домакинствало на Зимните олимпийски игри.. Пътьом отбиване в уникалния музей на Сваровски, намиращ се в малкото градче Ватенс (20 км от Инсбрук). Пристигане в Инсбрук. Разглеждане на града предлагащ невероятно съчетание на култура, история и безброй възможности за спорт и отдих, както през зимата, така и през лятото. Градът започва да се развива още в края на 12 век, когато тук е построен замък, защитаващ моста над река Ин. По-късно е изградена крепостна стена и херцог Фридрих през 15 век основава в Инсбрук своя резиденция. След това император Максимилиан І прави града център на Хабсбургската империя. През 16 и 17 век тук е създаден университет, в този период в средновековния град израстват също така църкви и дворци в бароков стил. Нощувка в района на Инсбрук.

3 ДЕНЗакуска. Ранно отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение (по желание, срещу доплащане 8.50 евро) – дворец от 19 в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил Рококо, а интериора е смесица от Барок и Неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и Майсенски порцелан. Двореца е заобиколен от градини с множество склуптури и фонтани. Посещение на замъка Хоеншвангау и посещение (по желание) – една от перлите на средновековното строителство, не само за Бавария, но и за цяла Германия. Замъка е построен от Максимилиан II, бащата на Лудвиг II. За него се споменава още през 12 в. Фасадата на замъка е издържана в Неоготически стил и служи за лятна резиденция на семейството на Максимилиан II. и в 1912 г е превърнат в музей. Продължаване за замъка Нойшванщайн - най-известния замък на крал Лудвиг II., послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат 1869 г, от Лудвиг II вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образа на лебеда – любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”.

Отпътуване за езерото Бодензее – езеро на река Рейн, разположено на границата между Германия, Австрия и Швейцария. Третото по големина в централна Европа след Балатон и Женевското езеро. Площа му е 536 кв.км. – най-дълбокото място е 254 м, а средната дълбочина 90 м. Областта около езерото е известна като силен лозарски район. Нощувка в района на Бодензее.

4 ДЕН Закуска. Отпътуване за остров Майнау покрай езерото Бодензее - най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро с много тропически видове, изумителни тропически пеперуди безпрепятствено кацащи върху посетителите или реещи се сред екзотичната растителност.

Кратка разходка в град Констанц – красиво градче разполовено от границата между Германия и Швейцария. Отпътуване за Мюнхен. Нощувка в района на Мюнхен.

5 ДЕН Закуска. Кратка разходка в Мюнхен с разглеждане на Кметството намиращо се на Мариенплац, Катедралата. Свободно време с възможност за шопинг. Към обяд отпътуване за езерото Химзее и разглеждане на замъка Херенхимзее –най-разкошния замък построен от Лудвиг II, красиво извисяващ се на най-големия остров Херен в езерото Химзее. Впечатлява със своя разкош и величие и прекрасните богато украсени паркове и градини.Отпътуване за Грац,нощувка в района на Грац.

6 ДЕН.Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в България преди полунощ.

Цената е на човек в двойна стая в хотели 3* при минимум 35 записани.  

25.06 – 30.06 - 520 лв.

26.07 – 31.07 - 520 лв.

20.08 – 25.08 - 550 лв.

03.09 – 08.09 - 550 лв.

24.09 – 29.09 - 550 лв.


 Цена включва:

Øтранспорт с автобус 3 звезди и транспортни разходи;

Ø 5 нощувки (в Блед, в района на Инсбрук, в района на Бодензее, в района на Мюнхен, 1 в района на Грац)

Ø 5закуски;

ØЕкскурзоводско обслужване;

Øводач.

Задължително се доплаща:

ØПосещение на остров Майнау - 27 евро /кораб до острова + вход/;

ØПри желание за посещение на замъка Хоеншвангау - 12 евро и замъка Нойшванщайн - 12 евро – билетите се заплащат предварително в офиса;

Цената не включва:

ØМедицинска застраховка (около 15 лв, за лица над 70 г. – около 20 лв.);

ØДоплащане за самостоятелана стая – 30 % върху пакетната цена;

ØПосещения по желание, музейни такси и входни такси за замъци и дворци:

замъка Линдердорф - 8.50 евро; замъка Херенхимзее - вход за замъка 8 евро + корабче 6,30 евро;

Забележка:Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

ОТСТЪПКИ:

Øдеца до 11.99 г. =>30%,при настаняване с двама възрастни;

Øдеца до 17.99 г. =>3%от пакетната цена;

Øстуденти и пенсионери =>2%от пакетната цена;

Øза пътували минимум 2 пъти с фирмата =>2%от пакетната цена;

Могат да се ползват само два вида отстъпки !!!архив новини orange_arr
Последвайте ни: fb
www.maxitravel.eu ©2023 Макси Травел. Всички права запазени
Дизайн и програмиране: УебДизайн webdesign