news

ЗАКИНТОС 8 нощувки НВ


27 Май 2013 г.
 Почивка

9 дни- 8 нощувки HB (закуска и вечеря)

 

 08.06 – 16.06.13 - 590лв.                             27.07 – 04.08.13 - 740лв.
15.06 – 23.06.13 - 590лв.                              24.08 – 01.09.13 - 620лв.
22.06 – 30.06.13 - 590лв.                              31.08 – 08.09.13 - 620лв.
29.06 – 07.07.13 - 620лв.                              07.09 – 15.09.13 - 620лв.
06.07 – 14.07.13 - 620лв.                              14.09 – 22.09.13 - 600лв.
13.07 – 21.07.13 - 620лв.                              21.09 – 29.09.13 - 590лв.
20.07 – 28.07.13 - 740лв.

                 
         
И
мето на остров Закинтос се появява в митовете и легендите още от праисторически времена. В „Илиада" на Омир се споменава, че името на острова е взето от сина на легендарния цар на Фригия -Дарданос. Закинтос се смята за колонизатор на острова, според легендите той е построил акропол, на чието място днес се намира Веницианският замък Псофида. Закинтос е третият по големина от Йонийските острови. Площта му е 410 кв. км, а бреговата му линия е с дължина 123 км. Релефът на острова е разнообразен - има плодородни равнини на югоизток, които приминават плавно в спокойни и златни пясъци. Западната част на острова е планинска. Столицата на острова носи същото име - Закинтос, неофициално местните я наричат Хора. Населението е около 35 000 души.

Закинтос е най-предпочитаното място в Средиземноморието за живот и създаване на потомство на голямата морска костенурка с латинското име Caretta Caretta. А островът е и популярна туристическа дестинация, особено сред британците и германците. Застрашените морски костенурки се борят за място на пясъка с повече от един милион туристи.

 

1 ДЕН- Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ маршрут София –Солун - Делфи/ 663 км. /. Настаняване в хотел. Свободно време.Нощувка.

 

2 ДЕН–Закуска.Ще разгледаме най-големия оракулски Аполонов храм,чиито останки са приютени в живописната котловина на планината Парнас. Делфи, който достига своя разцвет през VI век пр. н.е.,става главен религиозен център на елините. От руините,оцелели от времето на театъра, стадиона,както и на мраморния храм-ротонда, окръжен отвсякъде с колони, стъпили върху тристепенна основа, днес съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Ще продължим към Антирио,за да минем на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света/2252 метра / засенчил дори прочутият Голдън Гейт в Сан Франциско. От пристанище Килини с ферибот ще преминем на остров Закинтос. След настаняване в хотела – свободно време за почивка.Вечеря. Нощувка.

 

3ДЕН–След закуска, ще се отправим към град Закинтос – столица на острова. Ще разгледаме площад „ Св. Марк „ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най- почитаните гръцки поети, ще се насладим на прекрасните сгради на площад „ Соломос „ – отразяващи типичната атмосфера. Ще имаме възможността да посетим Византийския музей / по желание /, Градската библиотека, Храмът на Дионисий / патрон на острова / и Венецианската крепост.Свободно време, за да се насладим на уникалната атмосфера, да направим снимки и да изпием по фрапе в колоритните кафенета, пръснати из стария град. Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.

 

4ДЕН– Закуска. Свободен ден за плаж, релаксация и разходка.Вечеря. Нощувка.

 

5 ДЕН-След закуска, с тези от вас, които искат да научат и видят повече от впечатляващия остров, ще се отправим към хълма Бохали закратка фото пауза на изумителната панорамна гледка към град Закинтос. Ще продължим пътуването по източния бряг на острова и следващата спирка ще бъде селището Агиос Николаос, откъдето с малко корабче ще се докоснем до неповторимата красота на„Сините пещери” и тюркоазенoмайните води на залива Скинари. Отправяме се към залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали. Ще посетим Василикос – шедьовър на приподата, рай за всички, които обичат морето... Впечатляващ е Националният морски парк, който е създаден на Закинтос, за да бъдат предпазени застрашените морски костенуркиCaretta Caretta. Връщаме се в хотела. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

 

6 ДЕН– Закуска. Свободен ден. Предлагаме за любителите не екстремните преживявания безплатно посещение на „Аквапарк” с безплатен трасфер в двете посоки а за почитателите на просторни пясъчни плажове – още един незабравим ден.Вечеря. Нощувка.

 

7ДЕН– Закуска. По желание целодневен круиз до стров Кефалония. Кефалония е административния център на Йонийските острови и е с площ 781 кв.м. Островътобхваща голямо приподно многообразие и особености. Съвършените плажове са сякаш от пощенска картичка, планината Енос е покрита със специфичен вид ели, които се срещат само тук. Обявена за национален парк тя е приютила и рядка порода диви коне.Пещерата Дрогарати е наистина с внушителни размери и е прочута с невероятната си акустика, тук през лятото се изнасят множество концерти, а пещерата Мелисани е скрила в недрата си подземно солено езеро, приказно осветено от снопове светлина, проникващи през отвори на тавана и...Вечеря. Нощувка.

 

8ДЕН Закуска.Отпътуване от Закинтос. Пристигаме в Патра – третият по големина град в Гърция., живописно разположен на брега на Йонийско море. Ще разгледаме най-големия православен катедрален храм – събор „ Св. Апостол Андрей Първозвани „ След кратка почивка ще прекосим с ферибот залива на Патра, за да си дадем възможност за снимки на величествения мост. Продължаваме към Волос- столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината "Пилио". Основан в средата на 19 век, сега Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористи склонове и зелени долини. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка по красивите крайбрежни улици.Вечеря. Нощувка.

 

9 ДЕН Закуска.Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

 

Пакетната цена включва:

- транспорт с лицензиран автобус ,

- такси за моста Рио - Антирио

- фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини

- фериботни такси и билети Патра – Антирио

- 1 нощувка със закуска в Делфи

- 6 нощувки със закуски и вечери в Закинтос -хотел 3*

- Панорамна обиколка на Закинтос

- посещение на Аквапарк с включени трансфери

- 1 нощувка със закуска в района наВолос

- медицинска застраховка с асистънс

- екскурзовод/водач от фирмата организатор

Доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 5 лв ; от 70 до 75 г – 7 лв ; над 75 г – 15 лв

 

Цената не включва:

Екскурзия – обиколка на острова / 5 ден /- 24 евро при минимум 20 участници

Входна такса на Делфи – 9 евро 

Целодневен круиз до остров Кефалоня – 40 евро

 Забележка : Доплащане за All Inclusive, по време на целия престой на о-в Закинтос – 120 лв. на човек    

 


архив новини orange_arr
Последвайте ни: fb
www.maxitravel.eu ©2023 Макси Травел. Всички права запазени
Дизайн и програмиране: УебДизайн webdesign