news
Нова година в Сплит
5 дни/ 4 нощи

Изграден върху останки от римски императорски дворец, Сплит е очарователен и оживен средиземноморски град, който се откроява със своите красиви и обрасли в палми улици, както и с уживените кафенета и ресторанти. В сърцето на стария град е дворецът на Диоклециан обкръжен от лабиринт от тихи улички с вълнуващи архитектурни чудеса.


Почивка Нова година в Сплит  - Дата на заминаване 29.12.2016<br>  5 дни / 4 нощувки


Дата на заминаване 29.12.2016
5 дни / 4 нощувки


цена: от 484.00 лв

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА:

Почивка в HOTEL PRESIDENT 4*
HOTEL PRESIDENT 4*

Сплит, Хърватия
цена: от 484 лв
 





Първи ден 29.12.2016

Тръгване от Пловдив в 04.30 ч. от ОМВ Санкт Петербург, от София в 06.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Загреб е един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и забавления. Настаняване в хотел. Свободно време за вечеря в някои от многобройните ресторанти. Нощувка.


Втори ден 30.12.2016

Закуска. Освобождаване на хотела. В 08:30 следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения булевард „Бан Йелачич“. Отпътуване за Сплит. Попътно разглеждане на Задар – прекрасен град, изпълнен с традиции и модернизъм, славещ се с древна история, невероятни ресторанти и уникална уютна атмосфера. Пристигане в Сплит и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


Трети ден 31.12.2016

Закуска. Свободно време. Разглеждане на Сплит, най-големия и най-топлия град на хърватското адриатическо крайбрежие, сърцето на провинция средна Далмация. В Сплит се среща многообразие от музеи, които ни напомнят за богатата история на града. Един от тях е Дворецът на Диоклециан, който е разположен в сърцевината на града и е част от културното и природно наследство на ЮНЕСКО. Той се състои от ренесансови и готически структури, които са безмълвни доказателства за състоялите се зад стените събития през вековете. Освен музеите, църквите и катедралите градът разполага с висока художествена и историческа стойност. Катедралата в Сплит изобразява красива комбинация на католическа църква и римски храм. Построена през 4-ти век, тя е трябвало да бъде мавзолей на император Диоклециан. Част от нея е и часовниковата кула, която предлага великолепни панорамни гледки към целия град. Сам по себе си Сплит въплъщава цялата култура и история на римското изкуство, която радва и забавлява както местните, така и чуждестранните туристи. Туристическа програма с разглеждане на Двореца на Диоклециан, Катедралата „Свети Дуйе“ – патрон на града, площад Народни тръг и живописната крайбрежна улица. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Възможност за традиционно посрещане на Новата 2017 година в центъра на града, в компанията на весели местни жители, празнична заря и музикална програма на известни хърватски изпълнители. Нощувка.


Четвърти ден 01.01.2017

Закуска. Свободен ден или по желание полудневна екскурзия до Трогир - едно от най-древните селища на хърватското крайбрежие. Следите от човешко присъствие тук датират от праисторически времена. Миниатюрния стар град на Трогир се е разположил уютно в пролива между континента и острова Чиово. Лабиринтът от тесни улички, където едва се разминават двама души, малките къщички с прозорчета с неизменните дървени капаци, красивата и чиста крайбрежна алея, безброй кафенета и ресторантчета разположени непосредствено в дворовете на къщите и в уличките, всичко това ще ви пренесе неволно в едно друго време със съвършено друг ритъм на живот. Известния писател Бърнард Шоу, който посещава Трогир през 30-те години на миналия век го нарича „Венеция в миниатюра”. Усещането, че се намирате някъде в Италия не напуска пътешественика през цялото време. Днес стария град на Трогир е част от световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Градът е разположен на остров, чиято форма напомня змийска глава. Трогир е истински лабиринт от малки, тесни улички с много романтични кътчета, заобиколени от църкви и дворци, които ще ви накарат да се почувствате като в приказка. Следва посещение на площада, на кoйто се намират Катедралата „Свети Лаврентий” с прекрасния си портал, Лоджията с часовниковата кула, Ректората и двореца „Чипико", църквата и манастира „Свети Доминик“. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Пети ден 02.01.2017

Закуска. Отпътуване за България. Кратка разходка в Шибеник, град основан от хървати, но съхранил културата на Византия, Венеция и Австро-Унгария и разглеждане на - катедралата „Св. Якоб", крепостта „Св. Архангел Михаил", след което продължаваме към България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
  • 3 нощувки в Сплит в хотел Hotel President 4* със закуска и вечеря.
  • 1 нощувка в Загреб в хотел I Hotel 3* със закуска.
  • Туристическа програма в Загреб.
  • Пешеходна разходка в Слит.
  • Посещение на Задар, Шибеник.
  • Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
  • Прeдставител на ТO по време на пътуването.


Цената не включва:

  • Полудневна екскурзия до Трогир продължителност 4 ч. - цена за турист 30 лв. Входните такси се заплащат отделно и на място – Сплит Етногравски музей 10 HRK, Катедралата и Храмът на Юпитер 15HRK, Трогир Катедралата Св. Лаврентий 40 HRK
  • Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
  • Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 030269049, тел +3592 92 67 222
  • Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.2 HRK)


ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:

  • СОФИЯ 06:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
  • ПАЗАРДЖИК 05:00 ч. ШЕЛ Пазарджик
  • ПЛОВДИВ 04:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
  • В.ТЪРНОВО 00:15 ч. пред хотел Етър
  • ГАБРОВО 01:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
  • КАЗАНЛЪК 02:15 ч. ОМВ до ДАП
  • СТ.ЗАГОРА 03:00 ч. ЖП Гара
  • Гарантираното тръгване от В. Търново, Габрово, Казанлък и Стара Загора се осъществява:
  • при записани над 20 човека за всяка от обявените дати тръгването от тези градове е безплатно.
  • при записани от 10до 20 човека за всяка от обявените дати, като се начислява доплащане за трансфер до основните ни автобус от Пловдив
  • Цената за трансфера на човек е: от В. Търново - 25 лв., от Габрово - 20 лв., от Казанлък - 15 лв. и от Ст. Загора -15 лв.


Важно:

  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека!
  • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
  • Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!
  • Допълнителни екскурзии: екскурзиите се заявяват и заплащат в България, и се провеждат при минимум 35 туристи.
  • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт!
  • ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163100000016 / 21.06.2016 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55









НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:





[ « назад ] [ нагоре ]
Последвайте ни: fb
www.maxitravel.eu ©2024 Макси Травел. Всички права запазени
Дизайн и програмиране: УебДизайн webdesign