news
ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА новите чудеса на света Дата на заминаване 03.11.2016 11 дни / 9 Нощувки
11 дни/ 9 нощи

Почивка ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА новите чудеса на света   Дата на заминаване 03.11.2016
11 дни / 9 Нощувки - Индокитай - хилядолетни храмове скрити в джунглата, изгубени кралства, пищна тропическа растителност, гастрономични фантазии, прекрасни плажове и изумителни райски острови.


Индокитай - хилядолетни храмове скрити в джунглата, изгубени кралства, пищна тропическа растителност, гастрономични фантазии, прекрасни плажове и изумителни райски острови.

цена: от 2399.00 €

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА:

Почивка в CAT BA SUNRISE RESORT 4*
CAT BA SUNRISE RESORT 4*

Ханой, Виетнам
цена: от 2399 €
 

Почивка в TARA ANKGOR HOTEL 4*
TARA ANKGOR HOTEL 4*

Ханой, Виетнам
цена: от 2399 €
 

Почивка в INDOCHINA SAILIS CRUISE3*
INDOCHINA SAILIS CRUISE3*

Ханой, Виетнам
цена: от 2399 €
 

Почивка в MANDARIN HOTEL MANAGED BY CENTRE POINT4*
MANDARIN HOTEL MANAGED BY CENTRE POINT4*

Ханой, Виетнам
цена: от 2399 €
 

Почивка в SILK PATH HANOI HOTEL 4*
SILK PATH HANOI HOTEL 4*

Ханой, Виетнам
цена: от 2399 €
 





ПАКЕТНИ ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 30.09.2016



1-ви ден 03.11.2016

Отпътуване от летище София в 21.35 ч. с полет на Turkish Airlines за Истанбул. Кацане в 23:10 ч. в Истанбул.


2-ри ден 04.11.2016

Полет за Ханой в 01:55 ч. Кацане на летище Ной Бай в 16:10 ч. Среща с представител на местната обслужваща фирма. Следва трансфер (около 35 км) до хотел Silk Path Hanoi Hotel 4* - разположен в сърцето на очарователния старинен квартал на Ханой, характерен с много туристически атракции. Вечеря в хотела (доп. заплащане). Настаняване и свободно време за почивка или самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.


3-ти ден 05.11.2016

Закуска. Целодневна обиколка на Ханой с местен лицензиран екскурзовод.Въпреки че днес столицата на Виетнам е модерен и съвременен град, той все още пази мистерията и очарованието на отминалите векове, пленявайки посетителите с азиатски колорит от хилядолетни пагоди, самобитна култура, екзотични зелени паркове и изумрудени езера. Турътзапочва с разглеждане на мемориалния комплекс Хо Ши Мин, който включва мавзолея и резиденцията на виетнамския лидер. Следва посещениена един от символите на Ханой -Пагодата на лотуса,състояща се само от една колона,най - значимия будистки храмза виетнамците, построен от император Ли Тай Тон през 1028 г. Турът продължава с Храма на литературата, основан през 1070 г. ипосветен на философа Конфуций, който се явява първият действащ университет във Витнам, където са се обучавали аристократи, благородници и членове на кралските семейството в продължение на няколко столетия. Следва разглеждане на Етнографския музей, който ще ви запознае с културното богатство на Виетнам, а в следобедните часове ще имате възможност да посетите храма Нгок Сони пагодата Тортоис, разположена в средата на живописното езероХоан Кием.Попътно разглеждане на забележителностите от колониалния период - впечатляващата сграда на Операта и Катедралата „Св. Йосиф“.Свободно време за разходка из оживения пазар Ханг Бе. Пазаруването във Виетнам не е просто разходка по магазините, то е изкуство, а договарянето е задължително. Този традиционен похват прави търговията забавна, като във всяка сделка можете да усетите човешката топлина. Връщане в хотела. По желание вечеря в ресторант Wild Lotus (доп. заплащане). Нощувка.


4-ти ден 06.11.2016

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Хай Фонг (около 100 км), а от там с корабче към остров Кат Ба (около 45 мин). Кат Ба е най-големият от общо 367 острова в залива Халонг.Наричат този остров перлата на Виетнам - магнетичен, загадъчен и вдъхновяващ. Насладете се на това изумително красиво място, сред митични легенди за небесни дракони, опитайте цялата палитра от морски дарове, които предлага виетнамската кухня, сред истински тропически рай с аромат на мангрово дърво. Тук се намира и несравнимият по своето богатство резерват, включен в списъка на ЮНЕСКОзаради невероятните приказни формации, образувани от природата. Всяко от островчетата в района, разпилени на площ от 300 кв. км. е съхранило своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, като носи свое име и легенда. Особено привлекателни тук са трите големи плажа, които обаче не гъмжат от хора като в популярните европейски и средиземноморски курорти. Сякаш светът все още не знае, че това райско кътче съществува на планетата,разположено в сърцето на Виетнам, някъде между морето и небето. Настаняване в хотелCat Ba Sunrise Resort 4*. Вечеря. Нощувка.


5-ти ден 07.11.2016

Закуска в хотела. Очаква ви вълнуващо пътешествие домангровите гори и пещерата Тиен Лонг.Отпътуване сутринта с микробус към селцето Фу Лонг, като по пътя ще имате възможностда се разходите из околността и да поплувате втюркоазените водина залива.Следва преход с лодка от кея Чай Виенг допещерата Тиен Лонг,наречена още Пещерата на дракона.Предстои ви изживяване, което никога няма да забравите. Ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на далечния изток–обградени от мангрови гори, сред красиви сталактити и сталагмити иваровикови формирования с чудати, фантастични форми, които будят искрена възхита. В програматаевключен традиционен обяд(доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.


6-ти ден 08.11.2016

Закуска. Трансфер с микробус (около 20 км) до кея Джия Луан и пътуване с ферибот от о-в Кат Ба до Туан Чау (около 1 час). Предстои ви живописен круиз по залива Халонг Бей с нощувка на борда на елегантнен кораб на компанията Indochina Sails Cruise. Вашето морско пътешествие щезапочне с напитка за добре дошли и кратък инструктаж. По време на пътуването ще се насладите на вкусен обяд (на меню)със специалитети от виетнамската кухня, ще имате възможност да се изкъпете в изумруденотоморе, сред хиляди варовикови островчета извисяващи се над водата подобно на приказни герои носещи чудати имена като „ароматна пръчица“, „каменно куче“, „боен петел“ и др. По желание посещение на рибарското селище Чуа Ван. Тази екскурзия ще ви запознае сбита на местните хора, живеещи и до днес в наколни жилища във водата, до където ще ви отведат с бамбукови лодки, умело управлявани от момичета и момчета облечени в типични виетнамски носии. Свободно време за плаж или уроци по карвинг, под ръководството на любезните домакини на кораба, а защо не и релаксиращ масаж за балансиране на енергията, сред нежния морски бриз и галещите лъчи на залязващото слънце. Вечеря и нощувка на кораба.


7-ми ден 09.11.2016

Закуска. С изгрева на първите слънчеви лъчи можете да се насладите на едно от новите чудеса на света – залива Халонг, с чаша ароматно кафе или чай. Денят започва с утринна гимнастика Тай Чи - плавни движения, които имат благотворен ефект върху тялото и душата. Следва посещение на остров Титов, носещ името на съветския космонавт Герман Титов и изкачване до наблюдателнатаплатформа в горната му част от където се открива изумителна гледка към залива. Връщане на кораба, закуска на борда и отпътуване към пристанището Туан Чау. Следва трансфер от Халонг до летището в Ханой (около 160 км)и полет до Сием Реап. Кацане и посрещане от представител на местния партньор. Трансфер до хотел Tara Ankgor Hotel 4*. Нощувка.


8-ти ден 10.11.2016

Закуска. Целодневна екскурзия до Ангкор. Съвършенство между състав, баланс, пропорции, релеф и скулптура, перлата в короната на кхмерската архитектура – Ангкор Ват е световен символ, митичен шедьовър и част от културното наследство на Юнеско. Той е най-големият и най-добре запазен кхмерски храм, единственият, който и до днес е запазил ролята си на важен религиозен център, миниатюрен модел на вселената. В сътворението му са заложени древните представи за света. Централната му кула символизира домът на боговете – планината Меру, външните му стени са планините, заобикалящи света, а огромният ров около негоолицетворява океана. Ангкор Ват е зашеметяващ по всяко време на деня, но изгрева и залеза на слънцето са особено красиви тук, с отражението и играта на светлината върху камъните.Следва посещение на Храмът Преа Кан - изграден от Джаяварман VII през 1191 г., един от малкото храмове, запазили оригиналното си име, което означава „свещен меч”. Привидно миниатюрен в сравнение с другите храмове на Ангкор, Бантеай Срей се счита за открояващ се пример на класическо кхмерско изкуство. Той е вграден в розов пясъчник, а стените му са покрити с идеално запазени резби. Поради своя малък размер, фееричната атмосфера и изключителните образци на кхмерска скулптура, този храм е един от любимите на посетителите.Използвайте невероятната възможност да наблюдавате красивия залез от горните тераси на храмовете в Анкор. Връщане в хотела в Сием Реап. Нощувка.


9-ти ден 11.11.2016

Закуска. Предстои втора част на пътешествието в царството на кхмерите в Ангкор, което започва с разглеждане на укрепеният град Ангкор Том. Посещават се Южната порта на Великия град, украсена със статуи на демони и богове, след което обиколката продължава с останките на Кралския дворец, Терасата на слоновете - платформа, откъдето ангкорските крале наблюдавали победоносното завръщане на своите армии или извършвали публични церемонии и аудиенции, Терасата на прокажения крал, чието име е свързано със скулптурата на хиндуисткия бог на смъртта Яма, датираща от 15 век. Ще видите храмовете Бафуон построен в средата на 11 в. в чест на бог Шива и Байон – мистериозният храм от 13 в., чиято най-отличителната черта са множеството усмихнати лица.Прасат Краван е следващата забележителност. Състои се от пет кули, отличаващи се с отсечени във вътрешните стени барелефи.Следва масивния будистки храм Бантеай Кдей, датиращ от 12 в., заобиколен от четири концентрични стени. Ще разгледаме и Та Кео – първата забележителност в Ангкор, построена изцяло от пясък и посветена на бог Шива от Джаяварман V, както и храмовете Томанон и Чай Сай Тевода. Връщане в хотела. Нощувка.


10-ти ден 12.11.2016

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Сием Реап за полет до Банкок. Пристигане в столицата на Тайланд и посрещане от представител на местния контрагент. Денят продължава с обиколка и разглеждане на най-важните забележителности на Банкок - Полегналия Буда - позлатена 46-метрова статуя, чиито крака са изработени от черен и бял седеф и изобразяват 108 сцени, свързани с вярата в числото 108, което е свещено в будистката религия. Посещението на Големия дворец е задължително за всеки турист в Тайланд. Тук се намира и статуята на Изумрудения Буда,висока едва 75 см., гравирана цялата със зелен яспис, пазена от 6 двойки 6-метрови мистични гиганти. Трансфер до хотел Mandarin Hotel Managed by Centre Point 4*. И за подобаващ завършек на този ден ви предлагаме нощен круиз и вечеря по река Чао Прая, на корабаGrand Pearl (доп. заплащане). Нощувка.


11-ти ден 13.11.2016

Закуска. Свободно време за шопинг или допълнителни екскурзии. По желание екскурзия до Аютая (доп. заплащане).Отпътуване с автобус за Аютая - древната столица на Сиам, стратегически разположена там, където се събират три реки, притоци на река Чао Прая. Някога тя е била най-процъфтяващият град в Югоизточна Азия, но през 1767 г. градът бил напълно унищожен от бирмански нашественици. Днес са останали само храмовете, свидетели на величието на древен Сиам. Разглеждане на лятната кралска резиденция в Банг Па Ин, построена по време на засилващото се европейско влияние в Тайланд и съчетаваща европейски, китайски и тайландски архитектурни стилове. Ще видите „Плаващия павилион”, построен в средата на езерото в чест на Крал Рама 5-ти, Залата за прием на гости и дневната на Кралете от династията Чакри. Паркът включва прекрасно озеленени обширни градини, червения „Павилион на Небесната Светлина” в китайски стил, на чието изящество завидял някога дори китайският император. Продължаване за Аютая и посещение на трите най-важни храма от времето на Аютайската империя: Ват Махатад, Ват Фрасри Санет и Ват Фрамонгхон Бопит. Връщане в Банкок с круизния кораб, на който ви очаква обяд-бюфет(ориенталска и западна кухня), кафе и прекрасна гледка към бреговете с кралските галери, Гранд Палас и Храма на зората. Връщане в Банкок.По желание екскурзия до плаващият пазар „Дамноен Садуак“(доп. заплащане), разположен на 110 км. от Банкок в провинция „Рачабури“. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово величество кралят на Тайланд, с цел да бъде улеснен транспорта в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар, спираме във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Трансфер до летището в Банкок за обратен полет в 23.30 ч. през Истанбул за София. Пристигане в София в 09.10 ч.


Пакетната цена включва:

  • Самолетен билет София - Истанбул– Ханой с включени летищни такси.
  • Самолетен билет Банкок – Истанбул – София с включени летищни такси.
  • Самолетен билет Ханой – Сием Реап с включени летищни такси.
  • Самолетен билет Сием Реап – Банкок с включени летищни такси.
  • 2 нощувки и 1 закуска в Ханой в хотел Silk Path Hanoi Hotel 4*,www.silkpathhotel.comили подобен.
  • 2 нощувки с 2 закускина остров Кат Ба в хотел Cat Ba Sunrise Resort 4*, www.catbasunriseresort.comили подобен.
  • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на борда на круизен кораб Indochina Sails Cruise 3*, www.indochinasails.com
  • 3 нощувки със закуска в Сием Реап в хотел Tara Ankgor Hotel 4*, www.taraangkorhotel.com или подобен.
  • 1 нощувка със закуска в Банкок в хотел Mandarin Hotel Managed by Centre Point 4*,www.mandarin-bkk.comили подобен.
  • Целодневен тур на Ханой с местен лицензиран екскурзовод на руски език.
  • Круиз в залива Халонг с включена нощувки и храна (без напитки).
  • Посещение на рибарското селище Чуа Ван по време на круиза в залива Халонг.
  • Двудневна туристическа програма в Ангкор с продължителност около 8 часа на ден.
  • Полудневен тур на Бангкок с посещение на кралския дворец.
  • Включени входни такси за туристическите обекти.
  • Обслужване от местен лицензиран екскурзовод на руски език.
  • Минерална вода (1 бутилка на човек) и освежителна кърпа по време на туровете.
  • Климатизиран транспорт по описания маршрут.
  • Представител на туроператора при група от мин. 15 човека.
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.


Цената не включва:

  • Еднократна входна виза за Виетнам –80 щатски долара.
  • Виза за Камбоджа - 40 щатски долара.
  • Виза за Тайланд - 30 евро.
  • Бакшиш за местния гид и шофьор: (заплащат се в България при доплащането на пакета, около 30 щатски долара на човек)
  • Екскурзия до пещерата Тиен Лонг в Кат Ба с включен обяд – 35 евро.
  • Обяди и вечери, които не са посочени и включени в програмата.
  • Напитки по време на храненията.
  • Вечеря на меню в хотела в Ханой на 04.11.2016 - 25 евро.
  • Вечеря в ресторант Wild Lotus в Ханойна 05.11.2016 с включен трансфер – 35 евро.
  • Доплащане за настаняване в стая с изглед към морето в хотел Cat Ba Sunrise Resort – 25 щатски долара на човек на ден.
  • Вечеря в хотела в Ангкор на 9,10 и 11.11.2016 – 17 евро.
  • Вечеря на кораба Grand Pearl в Банкок с включен трансфер – 59 евро.
  • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 02 930 23 55


Полетно разписание:

  • 03.11.2016 София – Истанбул 21.35 – 23.10
  • 04.11.2016 Истанбул – Ханой001.55 – 16.10
  • 13.11.2016 Банкок – Итанбул 23.30 – 05.20
  • 13.11.2016 Истанбул – София 07.45 – 09.10


Важно:

  • Мимимален брой за осъществяване на екскурзията 15 човека.
  • Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 11:00 ч,
  • Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.94 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.
  • Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.


Визов режим:

Има визови изисквания за български граждани при посещения на Виетнам, Камбоджа и Тайланд.


Начин на плащане:

  • Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
  • Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.


Условия за анулация и неустойки:

  • До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
  • До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума
  • От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.


Необходими документи:

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • Цветни сканирани копия на личната карта и паспорта, цветни снимки направени не по-късно от 1 година преди датата пътуване – на светъл фон, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила: за Виетнам: 2 бр. 4 х 6 см, за Камбоджа: 2 бр. 3.5 х 4.5 см, и лични данни, необходими за входно-изходните визи.
  • За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие за напускане на България.
  • За пътуване в тези държави не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания. Препоръчителни са ваксинации против дифтерит, тетанус, полиомелиелит, хепатит А и Б, тиф.









НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:





[ « назад ] [ нагоре ]
Последвайте ни: fb
www.maxitravel.eu ©2024 Макси Травел. Всички права запазени
Дизайн и програмиране: УебДизайн webdesign