news
ШРИ ЛАНКА екзотичния остров на подправките Пакети с 5 нощувки с включени самолетен билет и летищни таксиПолети в сряда, петък и неделя.
8 дни/ 5 нощи

Шри Ланка е райски остров, фантастичен пъзел от самобитни местни традиции, древни храмове, красива девствена природа, цветни мечти с плодови аромати и плажове облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения... Предстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова.


Почивка ШРИ ЛАНКА
 екзотичния остров на подправките 
Пакети с 5 нощувки с включени самолетен билет и летищни таксиПолети в сряда, петък и неделя. - Шри Ланка е фантастичен пъзел от самобитни местни традиции, древни храмове, красива девствена природа, цветни мечти с плодови аромати и плажове облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения.


Шри Ланка е фантастичен пъзел от самобитни местни традиции, древни храмове, красива девствена природа, цветни мечти с плодови аромати и плажове облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения.

цена: от 1180.00 €

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА:

Почивка в AMAYA LAKE 5*
AMAYA LAKE 5*

Почивки в Шри Ланка, Шри Ланка
 

Почивка в AMAYA HILLS 5*
AMAYA HILLS 5*

Почивки в Шри Ланка, Шри Ланка
 

Почивка в PANDANUS BEACH RESORT & SPA 4*
PANDANUS BEACH RESORT & SPA 4*

Почивки в Шри Ланка, Шри Ланка
 





Първи ден

Полет от летище София – терминал 2 за Коломбо с авиокомпания fly dubai през Дубай.


Втори ден

Кацане в Коломбо сутринта и трансфер до Сигирия. Скалната крепост Сигирия е едно от онези незабравими места, които си струва да бъдат посетени поне веднъж в живота. Представете си живописна скала на върха, на която e изграден уникален дворец, чийто останки и днес ни разказват историята на едно кралско семейство. Настаняване в хотел Amaya Lake 5*. Свободно време или по желание СПА процедура, за изчистване и балансиране на енергията. Вечеря. Нощувка.


Трети ден

Закуска. Следва целодневен тур до Сигирия и Полонаруа. Обиколката започва с посещение на Лъвската скала, намираща се на височина 180 м. над тропическата джунгла, където ще откриете руните на древния град Сигирия, обявен от Юнеско за част от световното и културно наследство. Предстои ви вълнуващо изкачване до скалния комплекс по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където изумителния изглед към старинните останки ще предизвика въображението ви. Вече няколко века учени от цял свят се опитват да разкрият тайните на планината. Някои смятат, че крепостта е била великолепен дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век, а според други прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които са живяли в скалните будистки манастири в района. Сигирия преди всичко е известна със скалните си рисунки, изобразяващи 21 изящни женски фигури, които сякаш се носят из въздуха, за което са наричани „Девойките от небесата". Продължаване към старопрестолния град Полонаруа – втората столицата на Шри Ланка, датираща от 11-ти век. С право градът е смятан за най-добре планираната археологическа местност в Шри Ланка, а красотата му е призната от всеки, който е имал щастието да се изправи пред този удивителен пейзаж. Манастирският комплекс Гал Вихара е една от най-големите атракции на Полонарува, изсечен е в скалите, а до неговите изкуствено създадени пещери е положена монолитна статуя на лежащ Буда, дълга цели 15 метра. Друга забележителност на старинния град е храмът, известен с прозвището „Бисерът на Цейлон" или Ланкатилака, пред чиито гигантски статуи човек няма начин да не се почувства нищожен. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Четвърти ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Дамбула – едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име, построен през 1 век пр. н.е. от крал Валагамбаху. Историческия комплекс е разположен на върха на планината, на височина от 350 м. (около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери покрити със стенописи изобразяващи Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. Това са едни от най-внушителните будистки храмове в Азия с наброяващи общо 153 статуи на Буда, три статуи на царе на Шри Ланка и четири статуи на богове и богини, от които 2 са на хиндуистките божества Вишну и Ганеш. Многобройните стенописи в храма са изрисувани върху площ от 2100 кв. м., като най-впечатляващи са „Изкушението на Буда от Мара“ и „Първата проповед на Буда“. Програмата продължава с пътуване до Канди – последната кралска столица. Следва попътно посещение на градина за екзотични подправки в Матале, където ще получим отговор на въпроса защо Шри Ланка е наричана „островът на подправките“. Тук ще се потопите сред уханието на едни от най-скъпите ароматни растения, ще се запознаете с процеса на отглеждането им и ще научите за приложението им в кулинарията и медицината (аюрведа техники). Скрит зад планини и джунгли Канди е град, чието име се е свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с този митичен град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещения зъб на Буда. Който се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове, право да виждат тази религиозна ценност са имали само кралете и най-висшите държавни служители, смятало се е, че който притежава Зъба, ще властва над страната, затова той бил винаги добре пазен. Настаняване в хотел Amaya Hills 5*. Вечеря. Нощувка.


Пети ден

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до Пинавала – малко селце не брега на река Маха Ойа. Посещение на приют за слонове, където ще се запознаете отблизо с тези невероятно добри създания. Тук ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта, ще можете да участвате в храненето на малките, както и да присъствате на ежедневната слонска баня в реката. И за да завърши денят ви подобаващо ще посетим великолепната Ботаническата градина Пераденя - една от най-красивите и впечатляващи ботанически градини в Азия, създадена от Крал Синхала, а по-късно разширена и обогатена от британците. Разходката тук е приказно преживяване и със сигурност ще пожелаете да се снимате и запазите като спомен всяка една от тези божествени комбинации от цветове и изящни форми. Настаняване в хотел Pandanus Beach resort & SPA 4* разположен на брега на индийския океан. Свободно време. Вечеря. Нощувка


Шести ден

Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.


Седми ден

Закуска. Трансфер до Коломбо. Свободно време за пазаруване в някои от известните места за пазаруване в Коломбо. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летище Коломбо за полети на flydubai към София през Дубай.


Осми ден

Пристигане в София.


ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

    Възрастен в двойна стая при пътуващи

    0-2 човека

    Възрастен в двойна стая при пътуващи  3-4 човека

    Възрастен в двойна стая при пътуващи  5-6 човека

    Възрастен в двойна стая при пътуващи 7-12 човека

    Възрастен в двойна стая при пътуващи 13-15 човека

    Доплащане за единична стая

     

    1300 €

    1250 €

    1225 €

    1200 €

    1180 €

    230 €

    Доплащане за висок сезон  16.07.2016 – 31.08.20.16 - 175 на човек за целия период

    Доплащане за сезона на фестивала Парахера 07.08.2016 - 20 на човек на ден


Цената включва:

  • Самолетни билети София – Дубай- Коломбо – Дубай – София.
  • Летищни такси.
  • До 20 кг. чекиран багаж на човек и до 7 кг. ръчен.
  • 5 нощувки със закуска и вечеря в стандартни стаи в хотели 5*/4*, от които 2 в Сигирия, 1 в Канди и 2 в плажен хотел в Индурува.
  • Транспорт с климатизиран микробус по описания маршрут.
  • Екскурзоводско обслужване на английски език.
  • Туристическа програма с включени входни такси за туристическите обекти по програмата – в Лъвската скала в Сигирия, Древното селище Полонарува; Пещерния храм в Дамбула; Храмът на свещения зъб в Канди; Ботаническата градина; Приюта за слонове в Пинавала.
  • Екскурзия до Полонаруа.
  • Посещение на ботаническата градина в Пераденя.
  • Вечеря в местен ресторант в Коломбо.
  • Представител на ТО при мин. 15 пътуващи.
  • Медицинска застраховка за 10 000 евро на човек.


Цената не включва:

  • Виза за Шри Ланка – 35 щатски долара
  • Храна и напитки извън посочените в програмата
  • Бакшиши за гид и шофьор – 30 USD на човек за цялата програма (заплащат се в България)
  • Ползване на Marhaba Lounge, на терминал 2 на летището в Дубай, който може да се ползва на връщане. Цена 36 евро на човек за 2 часа престой.
  • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 08 930 23 55


Хотели за настаняване по програмата или подобни:

  • 2 нощувки в Сигирия - Amaya Lake 5* www.amayalake.com
  • 1 нощувка в Канди - Amaya Hills 5* www.amayahills.com
  • 2 нощувки Индурува- Pandanus Beach 4* www.pandanusbeach.com


Полетна информация:

  • София 15:15 Дубай 21:35
  • Дубай 01:30 Коломо 05:15
  • Мале 02:10 Дубай 05:15
  • Дубай 10:30 София 04:50
  • Полети с fly dubai в дните сряда, петък и неделя.


Важно:

  • Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.
  • Виза за Шри Ланка – 30 USD. Подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от туроператора четири седмици преди отпътуване и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо.
  • Настаняването в хотелите е след 12:00 ч., а напускането до 11:00 ч.


Начин на плащане:

  • Депозит в размер на 50% от пакетната цена при записване.
  • Доплащане 30 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.


Необходими документи:

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
  • Една цветна снимка – паспортен формат
  • За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.
  • Не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.









НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:





[ « назад ] [ нагоре ]
Последвайте ни: fb
www.maxitravel.eu ©2024 Макси Травел. Всички права запазени
Дизайн и програмиране: УебДизайн webdesign