news

НОВА ГОДИНА В БЕЛГРАД


28 Септември 2013 г.
 НОВА ГОДИНА 2014 В БЕЛГРАД 

4 дни / 3 нощувки, 3 закуски, 1 стандартна вечеря и 1 празнична новогодишна вечеря 

Дати на отпътуване: 29.12.2013 – 01.01.2014 


1 ДЕН /СОФИЯ – БЕЛГРАД/ 
(При възможност отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара загора и Пловдив – с предварително запитване). Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 08.00ч. Пътуване по маршрут: София – Калотина – Белград. Пристигане в Белград следобяд. Настаняване в избрания хотел. Разходка в сърцето на Стари Белград: площада на Републиката, Народният театър, Народният музей., паметникът на Княз Михайло, пешеходната улица Княз Михайло – най-известната улица в Белград и едно от най-важните градски пространства, търговска зона и седалище на държавните институции. Свободно време за пазар и самостоятелна разходка. Градската променада ще ви заведе до крепостта Калемегдан и едноименния парк. На няколко улички по-надолу от площада на Републиката се намира бохемския район на Белград – улица Скадарлия. Възникнал е в края на 19ти век и най-често е сравняван с Монмартр, както по външния вид, така и по веселата атмосфера. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка. 
2 ДЕН БЕЛГРАД 
Закуска. Панорамна автобусна обиколка на Белград с местен екскурзовод: преминаване в Нови Белград през Бранков мост над река Сава, Нови Белград, хълма Дедине – най-елитния квартал в Белград, Къщата на Цветята, където е гроба на някогашния председател на СФРЮ – Йосиф Брос Тито. Посещение на най-големият православен храм на Балканите – „Свети Сава”. Изграждането на храма все още не е завършено, началото му започва през 1894г. В близост до храма се намират Народната библиотека на Сърбия, малката църква „Свети Сава” и паметника на Карагеорги Петрович - Караджордже, сръбски вожд и основоположник на династията на Караджорджевичите. Продължаване на панорамната обиколка: бул. Освобождение, бул. Крал Милан, площад Славия, площад Теразийе. Посещение на крепостта Калемегдан, разположена на висока скала на десния бряг на река Сава при вливането и в река Дунав. Днес на нейната територия се намират Военният музей, Обсерваторията, Зоологическата градина, парк с алеи за разходка, комплекс за спорт и развлечения. Свободно време. Нощувка. 
3 ДЕН /БЕЛГРАД – НОВИ САД*/ 
Закуска. Свободно време в Белград или по желание екскурзия до Нови Сад – столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепоста Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. Необичайната си извисеност над нивото на Дунав, Петроварадин дължи на високата скала, която се издига над реката. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепоста е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на Общината. Свободно време с възможност за обяд. Връщане в хотела в Белград. Подготовка за вечерта. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Majestic. Нощувка. 
4 ДЕН /БЕЛГРАД – СОФИЯ/ 
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София – вечерта. 

ЦЕНИ: 
Хотел Majestic 4* (разположен в сърцето на Стари Белград на пешеходна зона Княз Михайло и площад Република) 
www.majestic.rs 
на човек в двойна стая - 469 лева 
единична стая – 499 лева 
трето легло в стая – 439 лева 
дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни – 419 лева 

Хотел Kasina 3*(разположен в центъра на Стари Белград на улица Теразийе) 
www.hotelkasina.rs 
на човек в двойна стая - 399 лева 
единична стая – 441 лева 
трето легло в стая – 399 лева 
дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни – 379 лева 

При желание за пътуване със собствен транспорт, от цената на пакета се изваждат 30 лева на човек. Ползване на паркинг към хотел Majestic или обществен паркинг е около 15 евро на ден. (лично се заплаща на място). Хотел Kasina няма собствен паркинг. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
 • 3 нощувки, 3 закуски, 1 стандартна вечеря в избраният от вас хотел в Белград
 • празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Majestic 4*
 • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводско обслужване
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 
 • входни такси за туристическите забележителности
  • екскурзия до Нови Сад – 10 евро (организира се при група минимум от 40 души)
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не се застраховат.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 50 лева; от Сливен – 40 лева; от Стара Загора – 30 лева; от Пловдив – 25 левa


архив новини orange_arr
Последвайте ни: fb
www.maxitravel.eu ©2023 Макси Травел. Всички права запазени
Дизайн и програмиране: УебДизайн webdesign