news

Нова година в Пролом Баня


19 Септември 2013 г.
 Нова година в Пролом Баня - 3 нощувки със закуски, обяди и вечери (включително две празнични вечери с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки)!

Екскурзия с автобус
4 дни


Ден 1
София – Димитровград (Цариброд) – Суковски манастир – Пролом Баня
240 km
Отпътуване от София в 8.00 ч. от площад "Александър Невски", 8.30 ч. - автогара "Сердика", 8.40 ч. от бензиностанция "OMV" (кв. "Захарна фабрика", бул. "Сливница" № 132) по маршрут София - Димитровград. Кратка пешеходна разходка в Димитровград (Цариброд) - един от центровете на българската общност в Сърбия: главната пешеходна улица "Балканска", българския културен център, църквата "Пресвета Богородица". Посещение на Суковския манастир "Успение Богородично", издигнат в средата на 19 век с дарение на турския управител на град Пирот. Днес комплексът е известен с прекрасните стенописи на своя храм, както и с местните сладка и ракии. Отпътуване за балнеоложкия курорт Пролом баня, известен с лековитата си минерална вода. Настаняване в хотел "Radan" ***. Обяд (блок-маса). Свободно време с възможност да ползвате СПА центъра на хотела (включено в цената) – закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум. Вечеря (блок-маса). Нощувка.
 
Ден 2
Пролом Баня
Закуска (блок-маса). Свободно време с възможност да ползвате СПА центъра на хотела (включено в цената) – закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум. Обяд (блок-маса). Празнична новогодишна вечеря с жива музика, богато меню (със сервиране) и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.
 
Ден 3
Пролом Баня – Дяволският град
50 km
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска (блок-маса). Свободно време с възможност да ползвате СПА центъра на хотела (включено в цената) – закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум. Обяд (блок-маса). Екскурзия до Дяволският град. Легендата разказва, че в далечни времена това място било обитавано от скромни и богобоязливи хора. Това раздразнило дявола, който приготвил "дяволска вода", която да накара хората да забравят своето родословие. След като жителите пили от тази вода, те организирали сватба между брат и сестра. Дяволският план бил осуетен от фея, която според легендата и до днес бди над това място. Тъй като феята не могла да вразуми булката и младоженеца, започнала да се моли на Господ да попречи на тази сватба. Господ чул молбата и съединил земята и небето като превърнал хората в камък. Днес на това място са формирани два природни феномена - 202 скални формации с височина до 15 метра и два извора с вода с висока киселинност и минерализация, които превръщат това място в чудо на природата. Посещението на Дяволския град включва изкачване до главната платформа в комплекса, откъдето се открива невероятна панорама към природния феномен и планината Радан. Свободно време. Връщане в хотела. Втора празнична вечеря с жива музика, богато меню (със сервиране) и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.
 
Ден 4
Пролом Баня – Ниш – София
240 km
Закуска. Отпътуване за България. По пътя – пешеходна разходка в Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът "Бановина", построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Пристигане в София на бензиностанция " Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), Автогара Сердика и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище")
късния следобед.

ДАТА 30.12.2013 - 459лв 
 


 
Цената включва
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
3 нощувки със закуски в хотел "Radan" *** в Пролом Баня  http://www.prolombanja.com/bg/zdravlje.php
3 обяда на блок-маса
1 вечеря на блок-маса в ресторанта на хотела
Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки
Втора празнична вечеря на 1 януари в ресторанта на хотела с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки
Ползване на спа център в хотела (закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум)
Пешеходни разходки в Димитровград и Ниш
Посещение на Суковския манастир
Екскурзия до Дяволския град
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
 
Цената не включва
Входна такса за Дяволския град (350 RSD)
Входни такси и билети за други музеи и обекти


архив новини orange_arr
Последвайте ни: fb
www.maxitravel.eu ©2023 Макси Травел. Всички права запазени
Дизайн и програмиране: УебДизайн webdesign