news

ИЗРАЕЛ-Тайната на свещената земя


12 Юни 2013 г.
 
ИЗРАЕЛ - ТАЙНИТЕ НА СВЕЩЕНАТА ЗЕМЯ (6 ДНИ) -> ГРУПОВО ПЪТУВАНЕ С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ И МЕСТЕН ЛИЦЕНЗИРАН ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! ГАРАНТИРАНА ЦЕНА! 

11.10.2013 - 1083лв  цената не включва:Летищни такси: 235 лв
 


1 ДЕН - 10.50 ч. - полет от София за Тел Авив с авиокомпания „Ел Ал“. 13.15 ч. - кацане в Тел Авив. Посрещане. Панорамна автобусна обиколка на Тел Авив - икономическия и финансов център на Израел; „Белият град” - обявен квартал в Тел Авив под закрилата на ЮНЕСКО като световно архитектурно наследство с над 4000 сгради в стил Баухаус; площад „Дизенгоф“ - сърцето на града; спирка на площад Ицхак Рабин - мястото на убийството на екс-премиера на Израел. Пешеходна разходка в стария град Яфо, известно със своето антично пристанище с над 8000-годишна история. Разходка из древните останки на града, съчетани с артистичната атмосфера на съвременно Яфо. Посещения на Неве Цедек - първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 г. Трансфер до хотел в Нетаня. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 
 

Хайфа2 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Кейсария - градът на израелския елит. Организирано посещение на античния град, някогашната главна база на римските власти в Юдея - римското пристанище, аквадукта, амфитеатъра. Отпътуване за Хайфа - най-големият град в северен Израел и третият по големина град в страната. Изкачване на планината Кармел с невероятните гледки към залива на града. Организирано посещение на Бахайския храм и свободно време в бахайските градини. Отпътуване за Акко - средновековната азиатска столица на Кръстоносците. Пешеходна разходка в Акко. Отпътуване за Тверия. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
 

Назарет3 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Назарет - градът, в който Иисус изкарва своето детство. Посещение на църквата „Благовещение” и църквата „Св. Йосиф”. Отпътуване за Кана Галилейска - мястото, на което Иисус показал своето първо чудо, като превърнал водата във вино по време на сватба. Отпътуване за Капернаум и посещение на древната синагога, в която Иисус е преподавал. Отпътуване за Табха - мястото, където Иисус нахранил 5000 човека с две риби и няколко питки хляб. Отпътуване за Ярденит - известната кръщелна зона и мястото, на което Йоан Кръстител покръстил Иисус и мястото, от което р. Йордан излиза от Галилейското езеро в посока Мъртво Море. Отпътуване за Витлеем - едно от най-свещените места на планетата.Настаняване.Вечеря.Нощувка. 
 

Йерусалим4 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Йерусалим - свещената земя на всички вярващи християни, мюсюлмани и юдеи. Изкачване на Елеонския хълм с панорамни гледки към Йерусалим, в подножието на който се намира Гециманската градина, от която Иисус Христос се възкачил на небесата, заобиколен от учениците си и от Богородица. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим - разглеждане на арменската и еврейски части на града; разходка до римското Кардо - най-известния и добре запазен античен римски път в града; разходка по Via Dolorosa - пътят който Иисус извървял с кръста си до Голгота - мястото на неговото разпятие. Посещение на църквата „Гроб Господен”. Свободно време. Отпътуване за Витлеем за панорамна гледка към хълмовете на овчарите, от които те видели Витлеемската звезда. Посещение на църквата „Рождество” и площада на Яслата. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка. 
 

Витлеем5 ДЕН - Закуска. Отпътуване към Мъртво море през Юдейската пустиня. По пътя - посещение на крепостта „Масада” - най-вълнуващата крепост в Израел, разказваща история за постоянство и сила, вяра и достойнство, амбиции и трагичен край. Крепостта е разположена на върха на планина, до която се достига с кабинков лифт. Организирано разглеждане на Масада. Отпътуване към бреговете на Мъртво море. Свободно време за плаж и кални бани с минерални соли (ако времето го позволява). Отпътуване за Витлеем - едно от най-свещените места на планетата. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 
 

6 ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. 18.45 ч. - полет от Тел Авив за София с авиокомпания „Ел Ал“. 21.25 ч. - кацане на летище София. архив новини orange_arr
Последвайте ни: fb
www.maxitravel.eu ©2023 Макси Травел. Всички права запазени
Дизайн и програмиране: УебДизайн webdesign